VOS 22./23. siječnja

Grad Zagreb

Dana 22. siječnja u 22:50 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi Ulica Trešanja (Dubrava). U požaru je izgorio dio krovišta kuće uslijed prijenosa vatre sa požara dimnjaka. U požaru se jedna osoba nagutala dima i zbrinuta je od strane HMP-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je ukupno 10 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz JVP Zagreb. Intervencija vatrogasaca završila je 23. siječnja u 01:19 sati.

 

Šibensko-kninska županija

Dana 22. siječnja u 11:45 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na Dinari, ispod vrha Badanj. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 3 ha. Na intervenciji gašenju požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair, te ukupno šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Knin i DVD Knin. 

Požar je ugašen u 16:43 sati.

 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS