VOS 13./14. siječnja

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 12. siječnja u 14:28 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Primorskom Dolcu iznad zaseoka Žunići. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje, a procijenjena površina iznosi 200 ha (2x1 km). Vatrogasci DVD-a Kaštel Gomilica, koji su bili upućeni na požarište, dio puta su morali prijeći pješice sa naprtnjačama zbog teško pristupačnog terena. Požar je nadziran tijekom noći i jutra te je proglašen ugašenim 13. siječnja u 09:30 sati.

 

Vukovarsko-srijemska županija

Dana 13. siječnja u 17:00 sati DVD Vođinci zaprimili su dojavu o požaru pomoćnog gospodarskog objekta koji se nalazi u Vođincima u blizini ulice Joze Ivakića. Radi se o požaru nadstrešnice površine 1140 m2 (38x30 m) ispod koje se nalazile rolo bale sijena koje su također zahvaćene požarom. Na intervenciji gašenja požara ukupno je bilo angažirano 23 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Vinkovci i DVD-a: Vođinci, Stari Mikanovci i Ivankovo. Požar je stavljen pod nadzor gasitelja u 20:00 sati, a na dežurstvu i sanaciji požarišta tijekom noći i jutra angažirani su vatrogasci iz DVD-a Vođinci. Nema ozlijeđenih osoba i ne postoji opasnost od širenja požara jer u blizini nema drugih objekata.

Požar je pod nadzorom gasitelja.

 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS