VOS 11./12. siječnja

Krapinsko-zagorska županija

Dana 11. siječnja 2020 godine u 05:20 sati, županijski centar 112 Krapina zaprimio je dojavu građana o požaru jednog objekta Doma za starije i nemoćne osobe “Zelena oaza“ iz Andraševca (Oroslavlje) na adresi Dolinska 8 a u kojem su bili smješteni štićenici doma.

Na gašenje požara upućeno je 20 vatrogasaca sa 5 vozila iz JVP Zagorska te DVD-a Oroslavje. Dolaskom na lokaciju požara utvrđeno je da je požar već bio u razbuktaloj fazi koji je zahvatio cijeli objekt te se osim samog gašenja osiguravalo da se požar ne proširi na susjedni objekt. Požar je lokaliziran u 5:56 sati. U požaru je smrtno stradalo 6 starijih i nepokretnih osoba  koji su bili štićenici doma za starije i nemoćne osobe “Zelena oaza“.

Požar je ugašen u 6:19 sati. Vatrogasci Zagorske JVP napustili su požarište oko 13:00 sati a zbog potrebe samog očevida i osiguranja na terenu su do 17:39 ostali vatrogasci DVD-a Oroslavje.

Uzroci požara utvrditi će se očevidom.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS