VOS 24. / 25. studenoga

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 24. studenog u 09:06 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru stana na adresi Split, Papandopulova ulica 9 (Trstenik). Radilo se o požaru stana na 5. katu koji je u potpunosti izgorio, a požar je zahvaćao balkone na 6. i 7. katu, ali se nije proširio na unutrašnjost tih stanova. Za vrijeme gašenja ozlijeđena su četiri vatrogasaca (dvojica su dehidrirali i imali temperaturni šok, treći je imao problem sa disanjem, te je obrađen na plućnom odjelu KBC-a Split, dok je četvrti imao porezotinu prsta i kirurški je obrađen). Ozlijeđena je i jedna civilna osoba, prolaznica, od krhotina stakla. U stanu je bila velika količina gorivog materijala, te se stvarala vrlo visoka temperatura izgaranja i gašenje požara bilo je vrlo otežano radi pristupa.

 Na intervenciji je ukupno sudjelovalo 50 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP Split, DVD-a Žrnovnica, Vranjic i Split. Požar je lokaliziran u 12:06 sati, a ugašen u 17:15 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS