VOS 6. / 7. studenoga

Karlovačka županija

Dana 04. studenog u 14:41 sati JVP Karlovac zaprimila je dojavu o deformaciji (uleknuću) vagon cisterne za prijevoz opasnih tvari, a dana 05. studenoga vatrogasci INA Vatrogasni servisi d.o.o. Sisak pretočili su sadržaj oštećene cisterne. Tijekom noći sa 05. na 06. studenog na dežurstvu su bili angažirani vatrogasci iz JVP Karlovac te je ujutro izvršeno mjerenje koncentracije plinova koje je pokazalo da su vrijednosti izvan granica opasnosti.

Intervencija je završila u 12:02 sati.

 

Grad Zagreb

Dana 07. studenog u 00:47 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi II. Radnički put br. 62 (Kozari Bok). Radilo se o požaru prizemlja kuće koji se proširio na krovište te je ukupno opožareno oko 50 m2. Zbog sumnje u stradavanje jedne osobe u požaru, vrši se detaljno pretraživanje opožarenog prostora. Na intervenciji je ukupno angažirano 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Zagreb.

Požar je ugašen u 01:41 sati, a pretraga za stradalom osobom je u tijeku.



 Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS