VOS 4. / 5. studenoga

Osječko-baranjska županija

Dana 04. studenog u 09:21 sati JPVP Beli Manastir zaprimila je dojavu o požaru stana na  drugom katu na adresi Beli Manastir, Osječka ulica 49. Radilo se o manjem požaru koji je nastao radi paljenja vatre u peći pomoću benzina. U požaru je jedna ženska osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede (opekotine ruke), te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji su sudjelovala tri vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JPVP Beli manastir.

Intervencija vatrogasaca završila je u 09:57 sati.

 

Karlovačka županija

Dana 04. studenog u 14:41 sati JVP Karlovac zaprimila je dojavu o deformaciji (uleknuću) vagon cisterne za prijevoz opasnih tvari sa listicom opasnosti UN 1203-33, sirovina za Reformer. Vagon cisterna je isključena iz prometa na željezničkom kolodvoru u Karlovcu dana 24.10.2019 godine na lokaciji Karlovac, Vilima Reinera 1. Sukladno Zakonu o prijevozu opasnih tvari HŽ - Carga je obavijestio firmu INA (pošiljatelja i primatelja), kao i nadležne službe (MUP, PU Karlovačka, Ministarstvo prometa i veza i JVP Karlovac) o mehaničkoj deformaciji plašta cisterne, te da može doći do propuštanja ili pucanja plašta. Tražena je pomoć od ovlaštenih tvrtki za pretakanje opasnih tvari, ali se nitko do danas nije odazvao, te će za rješavanje problema pretakanja opasnih tekućina biti angažirana INA–Vatrogasni servisi doo. Na intervenciji je tijekom dana sudjelovalo 14 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz JVP Karlovac, a tijekom noći, na osiguranju vagon cisterne ostala su tri vatrogasca sa jednim vozilom iz JVP Karlovac.

Tijekom sutrašnjeg dana očekuje se dolazak vatrogasaca iz INA- Vatrogasni servisi doo za pretakanje opasnih tvari.

 

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 05. studenog u 02:02 sati DVD Mladost zaprimila je dojavu o požaru prešanih auta u firmi CE-ZA-R u Kaštel Sućuracu. Požar je zahvatio prešane aute, plastiku i ostali otpadni materijal koji se nalaze unutar firme. Na intervenciji u gašenju ukupno sudjeluje 27 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Split, te DVD-a Mladost, Kaštela, Gomilica, Vranjic i Solin.

Požar je i dalje aktivan, ali se ne širi izvan odlagališta auta.

 

 Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS