VOS 27. / 28. listopada

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 27. listopada u 15:30 sati DVD Makarska zaprimila je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Mala Duba - Živogošće. Požarom je zahvaćeno oko 3 ha borove šume, makije i maslinik. U gašenju požara ukupno je sudjelovalo 74 vatrogasaca i 22 vatrogasna vozila iz DVD-a Podgora, Drvenik, Gradac, Baška Voda, Brela, Makarska,  Promajna i Tučepi. Osim zemaljskih snaga u gašenju požara sudjelovala su i dva protupožarna zrakoplova Canadaira HRZ-a.

Požar je pod kontrolom od 17:00 sati, a tijekom noći sanacija i dežurstvo na požarištu od vatrogasaca DVD Podgora.

 

Požar je ugašen u 07:15 sati.

 

***

Dana 27. listopada u 14:34 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Sitno, Dražići uz autocestu A1 na granici sa Šibensko-kninskom županijom. Požar se proširio i u šibensko-kninsku županiju, te je ukupno zahvatio oko 4,5 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovao je ukupno 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD Kaštela, te JVP Šibenik i Perković (iz Šibensko-kninske županije).

Požar je ugašen u 16:53 sati, a intervencija završila u 18:36 sati.

 

Dubrovačko-neretvanska županija

Dana 27. listopada u 10:03 sati JVP Dubrovački vatrogasci zaprimila je dojavu o požaru stana na adresi Dubrovnik, Andrije Hebranga 16. Požarom je bila zahvaćena kuhinja na drugom katu. Jedna ženska osoba je zadobila lakšu opekotinu ruke. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je sedam vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Dubrovački vatrogasci. 

Požar je ugašen u 10:38 sati.

 

Grad Zagreb

Dana 27. listopada u 13:31 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru stana na  šestom katu na području Dubrave, Platana 2. Požarom je bio zahvaćen dnevni boravak i kuhinja na površini 10 m2 u stanu na šestom  katu. U stanu je pronađena jedna preminula osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Zagreb. Nekoliko osoba zatražilo pomoć od HMP radi udisanja dima.

Požar je ugašen u 13:39 sati, a intervencija je završila u 14:52 sati.

 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS