VOS 24. / 25. listopada

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 24. listopada u 12:53 sati ŽC 112 Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Brač-Bobovišće, Ložišće. Požarom je zahvaćeno oko 1,7 ha makije i borove šume. U gašenju požara ukupno je sudjelovalo 30 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz DVD-a Milna, Supetar, Bol, Pučišća i Selca. Osim zemaljskih snaga u gašenju požara sudjelovala su i 2 Canadaira HRZ-a.

Požar je lokaliziran u 15:00 sati, a tijekom noći na dežurstvu ostaje DVD Milna s 3 vatrogasca i 1 vatrogasnim vozilom.

 ***

Dana 24. listopada u 14:40 sati ŽC 112 Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Stari Grad, Put Rudine. Požarom je zahvaćeno oko 1 ha trave, niskog raslinja i maslina. U gašenju požara ukupno je sudjelovalo 6 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz DVD-a Stari Grad. Osim zemaljskih snaga u gašenju požara sudjelovao je i 1Canadair HRZ-a.

Požar je ugašen u 17:45 sati.

 

Grad Zagreb

Dana 24. listopada u 15:27 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru stana na adresi Grad Zagreb, Trsatska 10. Požarom je bio zahvaćen stan na prvom katu, koji se proširio na stolariju stana u prizemlju i stolariju stana na drugom katu. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 23 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb. 

Požar je lokaliziran u 15:41, ugašen u 21:12 sati.



Vatrogasno operativno središte nije dobilo druge informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS