VOS 1. / 2. listopada

Šibensko-kninska županija

Dana 1. listopada u 16:25 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Zatona, predio Vlake. Požarom je bila zahvaćena borova šuma i nisko raslinje na površini od 2100 m2. Na intervenciji gašenja požara, kao potpora zemaljskim snagama, sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair te ukupno 7 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Vodice i JVP Šibenik.

Požar je ugašen u 18:03 sati.

 

Dana 1. listopada u 19:41 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o eksploziji plinske boce u autokampu Jazine kod Tisnog. Uslijed eksplozije jedna osoba zadobila je tjelesne ozlijede (opekline) te je zbrinuta od strane HMP. Na vatrogasnoj intervenciji sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Tisno.

Intervencija vatrogasaca završila je u 20:10 sati.

 

Karlovačka županija

Dana 1. listopada u 18:09 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Duga Resa, Gršćaki br. 3. Požarom je bila zahvaćena dvorišna zgrada koja je u potpunosti izgorjela. Nema ozlijeđenih ili smrtno stradalih osoba. Na intervenciji gašenja požara ukupno je sudjelovalo 20 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Duga Resa, Stara Sela i Belavići.

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 02:50 sati.

 

Bjelovarsko-bilogorska županija

Dana 02. listopada u 00:08 sati ŽC 112 Bjelovar zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Končanica, Šuplja lipa br. 3. Požarom je zahvaćen gospodarski objekat (staja) površine 200 m2 koji je u potpunosti izgorio. Unutar objekta su se nalazile domaće životinje koje su spašene, a ozlijeđenih ili smrtno stradalih osoba nije bilo. Na intervenciji gašenja požara ukupno je angažirano 5 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Daruvar. Trenutno se radi na sanaciji i raščišćavanju požarišta.

Požar je lokaliziran u 04:00 sati.

 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS