VOS 2. / 3. rujna

Šibensko-kninska županija

Dana 02. rujna u 15:23 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Biskupiji – predio Pakovo brdo. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 3 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su ukupno četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Biskupija i Kijevo, te jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor koji je preusmjeren sa protupožarnog izviđanja. 

Požar je ugašen u 17:12 sati.

Dana 02. rujna u 15:00 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Moseću, predio Crni vrh. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 24,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 15 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Drniš, DVD-a Drniš, Unešić i Ružić. Kao potpora zemaljskim snagama angažirana su dva protupožarna zrakoplova Canadair, te jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor koji se nalazio na protupožarnom izviđanju. 

Požar je ugašen u 19:26 sati. 

 

Karlovačka županija

Dana 02. rujna u 12:36 sati JVP Ogulin zaprimio je dojavu o eksploziji plina na adresi Ogulin, Sv. Rok 30e. Prilikom eksplozije jedna osoba je zadobila ozljede (opekline po nogama i rukama) te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji su sudjelovala tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Ogulin. 

Intervencija vatrogasaca završila je u 13:04 sati.

 

Istarska županija

Požar deponija na području naselja Šijana na odlagalištu otpada „Metis“ u Puli.

ŽVOC Pula zaprimio je 01.09.2019. godine u 01:00 sati dojavu o požaru na području naselja Šijana, na odlagalištu otpada Metis u Puli. Požarom je zahvaćen razni otpad i smeće volumena oko 500m3 unutar odlagališta. 

Požar je ugašen 02. rujna u 15:30 sati. 



VOS