VOS 14. / 15. kolovoza

Šibensko-kninska županija

Dana 14. kolovoza u 07:37 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Bićinama kod Skradina. Požar je bio na teško pristupačnom terenu, a zahvaćena je trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 1,61 ha. Na intervenciji gašenja požara, kao potpora zemaljskim snagama, angažirana su dva protupožarna zrakoplova Air Tractor i ukupno 16 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, DVD-a: Zablaće, Brodarica – Krapanj, Dubravice i Skradin.

Požar je ugašen u 13:38 sati.

 

Dana 14. kolovoza u 13:17 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru između Đevrska i Gošića kod Kistanja. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 3 ha. Na intervenciju gašenja požara preusmjeren je jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor koji se nalazio na protupožarnom izviđanju. Od zemaljskih snaga sudjelovalo je ukupno 18 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Knin, DVD-a: Knin, Sveti Juraj Kistanje, Ervenik i Dubravice. Tijekom noći na dežurstvu i sanaciji požarišta angažirano je 6 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz DVD-a Kistanje i Ervenik.

Požar je ugašen u 00:40 sati.

 

Koprivničko-križevačka županija

Dana 14. kolovoza u 11:31 sati JVP Koprivnica zaprimila je dojavu o požaru stambenog objekta na adresi Gorica 34 (Rasinje). Požarom je bila zahvaćena ostava, soba i stubište kuće na površini od 50 m2. Uslijed požara jedna osoba zadobila je opekline te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 13 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz JVP Koprivnica i DVD Rasinja.

Požar je ugašen u 13:00 sati.

 

Osječko-baranjska županija

Dana 14. kolovoza u 16:47 sati JVP Osijek zaprimio je dojavu o požaru stambenog objekta na adresi Josipovac, Naselje Matije Gupca II, br.2. Požarom je zahvaćeno krovište kuće na ukupnoj površini od 250 m2 i tri stana sa ukupno 15 prostorija koje su uslijed požara također uništene. Uslijed požara nitko nije zadobio ozljede. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 22 vatrogasca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Osijek i DVD Retfala (Osijek).

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 00:17 sati.



VOS