VOS 20. / 21. srpnja

Zagrebačka županija

ŽVOC Zagreb dana 20. srpnja  10:35 sati zaprimio je dojavu o požaru kuće u Velikoj Gorici na adresi Mate Lovraka 37. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 38 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Velika Gorica, DVD Kurilovec, DVD Gradići i JVP Zagreb. Na intervenciji je smrtno stradao jedan vatrogasac, dok je jedan vatrogasac ozlijeđen te je hospitaliziran u KBC Zagreb.

Tijekom noći mjesto požara osigurava 3 vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Velika Gorica.

 

Primorsko-goranska županija

Dana 20. srpnja u 3:50 ŽC 112 Rijeka zaprimila je dojavu o požaru restorana „Breza“ u Ravnoj Gori na adresi Stjepana Radića 10. Požarom je zahvaćena kuhinja, sobe i krovište u površini od 450 m?. U gašenju požara sudjelovala su 34 vatrogasca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Delnice, DVD Sušica, Ravna Gora i Kupjak.

Požar je ugašen u 8:55 sati.

 

Splitsko – dalmatinska županija

Dana 20. srpnja u 16:30 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru drvnog pogona – skladišta kod zgrade „Slobodne Dalmacije“ na adresi Split, Hrvatske Mornarice br. 4. Požarom je zahvaćeno 160 m2 stolarskog poslovnog prostora i krovišta. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 38 vatrogasaca sa 13 vatrogasna vozila iz JVP Split, DVD-a Split i Vranjic. Tijekom noći na dežurstvu i sanaciji požarišta angažirano je 6 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Split.

Požar je lokaliziran u 17:25 sati.

 

Grad Zagreb

Dana 20. srpnja u 10:35 sati VOC grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru dimovodnog kanala, te inventara restorana u Zagrebu na adresi ulica kralja Zvonimira 78. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 19 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Zagreb.

Požar je ugašen u 20:40 sati.



VOS