14. jesenski stručni skup Hrvatske vatrogasne zajednice - 25. do 27. listopada, rok za prijave do 1. listopada

Slika /slike/Vijesti/kolaz.JPG

Hrvatska vatrogasna zajednica organizira u partnerstvu s Vatrogasnom zajednicom Slovenije 14. jesenski stručni skup Hrvatske vatrogasne zajednice

Hrvatska vatrogasna zajednica, u suradnji s Vatrogasnom zajednicom županije Splitsko-dalmatinske i Javnom ustanovom Vatrogasni centar za edukaciju i tehnološki razvoj Split-Vučevica“ (u daljnjem tekstu: Vatrogasni centar Vučevica), a u partnerstvu s Vatrogasnom zajednicom Slovenije, organizira 14. jesenski stručni skup Hrvatske vatrogasne zajednice, koji se održava od 25. do 27. listopada 2024. godine.

Za sudjelovanje su pozvani svi zainteresirani vatrogasci iz zemlje i inozemstva, ali i dobavljači i proizvođači vatrogasne opreme i tehnike te zainteresirane ustanove i građani. Svi prijavljeni sudionici stručnog skupa dobit će potvrde o sudjelovanju na stručnom skupu (potvrda obnavljanja zvanja iz vatrogasne struke, važeća temeljem članka 16. Pravilnika o klasifikaciji postrojbi i koeficijentima složenosti poslova te radnih mjesta i mjerila za utvrđivanje radnih mjesta vatrogasaca), a sudionici osposobljavanja odgovarajuća uvjerenja Državne vatrogasne škole.

Za neke aktivnosti osposobljavanja i praktičnih vježbi dozvoljeno je sudjelovanje samo operativnim vatrogascima s važećim liječničkim pregledom, uz korištenje vlastite osobne vatrogasne zaštitne opreme, što je za svaku aktivnost navedeno u prijavnom obrascu. Također, u nastavku vijesti (odnosno s desne strane) dostupni su sadržaji svih aktivnosti koje će se provoditi od 21. do 27. 10. 2024. godine, s tim da se 26. i 27. 10. 2024. godine paralelno održava po 7 radionica. Opise aktivnosti možete preuzeti sve zajedno i klikom na poveznicu. Uz sudjelovanje najeminentnijih stručnjaka iz Republike Hrvatske, uživo ćemo moći raspravljati s europskim stručnjacima iz Velike Britanije (EU projekt Silvanus), Francuske (radionica - korištenje preventivnog spaljivanja i kontra vatre na šumskim požarima), Švedske (radionica - uključivanje građana u zaštitu od požara šuma), Njemačke (radionica - ventilacija na strukturnim požarima - teoretski i praktični dio), Mađarske (radionica - novi programi školovanj i nastavni programi, te e-učenje) i Slovenije (praktični prikaz načela rada s motornim pilama i preventivno vatrogasno vozilo). Molimo vatrogasne zajednice županija/Grada Zagreba da obavijest proslijede svim vatrogasnim organizacijama sa svog područja.

Rok za prijavu na sudjelovanje na 14. jesenskom stručnom skupu vatrogasaca s produženim rokom traje do 1. listopada 2024. godine, a za prijavu je potrebno koristiti

Obrazac za prijavu

Prijava za smještaj moguća je u hotelu Medena, Ul. Hrvatskih žrtava 185, 21218 Seget Donji na info@hotelmedena.com , uz napomenu „vatrogasci“. Kotizacija za jednu osobu-vatrogasca ili građana za jedan dan iznosi 20,00 EUR (1 obrok s pićem, akreditacija i poklon paket), 30,00 EUR za jednu osobu-vatrogasca ili građana za dva dana (2 obroka s pićem, akreditacija i poklon paket):, te 40,00 EUR za jednu osobu-vatrogasca ili građana za tri dana (svaki dan po jedan obrok s pićem, akreditacija i poklon paket).

Uplatom kotizacije za proizvođače i dobavljače vatrogasne tehnike i opreme od 1.000,00 EUR osiguran je prostor na otvorenom temeljem iskazanih vlastitih potreba (bez štandova, stolica ili stolova) uz mogućnost priključka na električnu mrežu i praktičnog prikaza i demonstracije vatrogasne tehnike i opreme. Predračun za plaćanje kotizacije bit će dostavljen temeljem podataka i na e-mail naveden u prijavi, a nakon prijave sudionici će biti detaljno obaviješteni o uvjetima sudjelovanja.

Kontakt osobe za upite su Hrvoje Mamić, stručni suradnik za dobrovoljno vatrogastvo - hrvoje.mamic@hvz.hr i Marina Topolovec, voditelj odjela za koordinaciju, mladež, natjecanja i tradiciju - marina.topolovec@hvz.hr.

 



Stranica

Dokumenti