ZAGREB: U JVP Grada Zagreba održana prezentacija Vetter opreme

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/vetter_2.JPG

26.svibnja 2011. u JVP Grada Zagreba održana prezentacija vatrogasne spasilačke Vetter opreme.


U JVP Grada Zagreba održana prezentacija VETTER opreme

U četvrtak 26. svibnja u sjedištu JVP Grada Zagreba, Savska cesta 1, prezentirana je VETTER spasilačka vatrogasna oprema. Prezentaciju je organizirala tvrtka POLUS d.o.o. iz Splita koja je ovlašteni predstavnik VETTER-a Gmbh iz Njemačke, a prezentaciji su bili nazočni i predstavnici nekih javnih vatrogasnih postrojbi. Način upotrebe navedene opreme i njenje tehničke karakteristike predstavio je Maximilian Wolt regionalni prodajni manager Vetter-a za istočnu europu.
Prezentacijom je obuhvačen program opreme koja se koristi u raznim vatrogasnim intervencijama poput opreme za stabilizaciju i podupiranje, visokotlačnih zračnih jastuka za podizanje tereta te srednjentlačnih zračnih jastuka raznih oblika i veličina koji se koriste za sprečavanje istjecanja opasnih tekućina. Među visokotlačnim zračnim jastucima svakako valja izdvojiti novi model koji se puni pretlakom od 10 bar za razliku od dosadašnjih jastuka koji se pune pretlakom od 8 bar. Ovaj novi model uz istu površinu jastuka omogućuje podizanje tereta veče mase i do 25%.
Nadalje, prikazana je i staza odnosno podloga za hodanje izrađena od polimernog materijala koja je izuetno pogodna za muljevita tla, hodanje po vodi, hodanje po ledu i sl. Na kraju su predstavljeni uskočni zračni jastuk za spašavanje unesrećenih osoba skakanjem sa visina do 16 m te šator koji se prema potrebi može koristiti u određenim vatrogasnim intervencijama.



Iz vatrogasnog svijeta