Završeno VI. državno natjecanje vatrogasaca RH

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/DrzavnoSeniori2012_05.JPG

VI. državno natjecanje vatrogasaca RH održano je 29.08.2012. u Zadru

VI. državno natjecanje vatrogasaca RH održano je 29.08.2012. u Zadru - REZULTATI

Najbolje ekipe Zagrebačke županije
U Zadru je 29. rujna održano 6. državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske, pri čemu je u 7 kategorija nastupila ukupno 241 natjecateljska ekipa.
U muškoj A kategoriji pobjedila je ekipa DVD-a Paukovec, u klasi B ekipa DVD-a Mladost Kaštel Sućurac dok se kod žena u klasi A najboljom pokazala ekipa DVD-a Zaprešić. U klasi B žene najbolje su bile natjecateljice DVD-a Savska Ves.
Profesionalne vatrogasne ekipe su se također natjecale u dvije kategorije, a pobjedu u klasi A je odnio JVP Čazma dok je u klasi B pobjedio JVP Čakovec.
I na ovom su natjecanju nastupile gostujuće ekipe iz susjednih država, a pobjedu je odnio slovenski PGD Štrekljevec.

Samom su natjecanju nazočili brojni uglednici, počasni predsjednici Hrvatske vatrogasne zajednice Franjo Gregurić i Teodor Fricki, u ime organizatora predsjednik i zapovjednik VZ Zadarske županije Kažo Kolanović i Željko Šoša, zamjenik župana Zadarske županije Đani Bunja, načelnik i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović i Ante Sanader te u ime Državne uprave za zaštitu i spašavanje ravnatelj dr.sc. Jadran Perinić i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.



Natjecanja