Otvoreno odjeljenje Vatrogasne škole u Splitu

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/VSSplit_1.jpg

31. siječnja 2012. u Splitu svečano je obilježen početak rada odjeljenja Vatrogasne škole u Splitu.

     Nakon svečanog obilježavanja otvaranja odjeljenja u Rijeci, Vatrogasna škola, 31. siječnja 2012. svečano je obilježila i početak rada odjeljenja u Splitu. Nastava u Splitu počela je 23. siječnja, a upisano je 13 polaznika za zanimanje vatrogasnog tehničara i 20 polaznika za zanimanje vatrogasca.

     


     Svečanosti su prisustvovali predsjednik i načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice, Ante Sanader i Željko Popović, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Splita, Felicijo Parčina, načelnik policijske uprave Splitsko-dalmatinske županije, Ivica Tolušić, zapovjednik protupožarnih snaga Hrvatske vojske, general Mate Obradović, predstavnik Zapovjedništva HRM-a, pukovnik Vlatko Bandalo, pročelnik službe za rad s gradskim kotarevima i mjesnim odborima grada Splita, Tomislav Bočina, vatrogasni zapovjednik županije Splitsko-dalmatinske, Dražen Glavina, predstavnici Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Veljan Radojković i Neven Ćurković, dožupani Visko Haladić i Luka Brčić, član Kolegija HVZ-a, Željko Čoga, članovi županijskog vatrogasnog predsjedništva i zapovjedništva i dr.

     


  U uvodnom govoru istaknute su prednosti školovanja vatrogasaca u velikim gradskim centrima uz podršku javnih vatrogasnih postrojbi, gdje su polaznicima na raspolaganju najbolji tehnički uvjeti. Predavači i suradnici u najvećem su broju djelatnici velikih vatrogasnih postrojbi koji svakodnevno provode vatrogasnu djelatnost.
  Polaznicima se obratio predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Ante Sanader, istaknuvši uvjerenje da će odjeljenje Vatrogasne škole u Splitu biti uspješno te da će polaznicima omogućiti kvalitetno školovanje i stjecanje kompetencija koja se očekuju u njihovome budućem radu kao vatrogasci ili vatrogasni tehničari.

    



Vatrogasna škola