Pokazna vježba „BRINJE 2016“

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/Brinje_1.jpg

U subotu, 21. svibnja 2016. održana je u Brinju pokazna vježba gašenja požara otvorenog prostora i spašavanja unesrećenih osoba u prometnoj nesreći.

Na vježbi su u koordiniranim aktivnostima sudjelovale vatrogasne postrojbe iz Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Karlovačke županije. Potporu gašenja požara dale su protupožarne zračne snage MORH-a. U zbrinjavanju ozlijeđenih pomogla je Hitna medicinska pomoć Ličko-senjske županije. Sudjelovala je i policija iz PU Ličko-senjske.


Simuliranim požarom na području Malog i Velikog Humca pokazana je koordinacija i mogućnosti gašenja požara otvorenog prostora. Požar su gasile kopnene vatrogasne snage uz potporu Air Tractora i helikoptera iz zraka. Na obližnjoj prometnici spašavane su unesrećene osobe u prometnoj nesreći, gdje su prikazane mogućnosti tehničke službe u vatrogastvu pri izvlačenju osoba iz teško oštećenog automobila. Zaključno, pokazana je visoka spremnost i koordiniranost službi u pružanju odgovora na požare otvorenog prostora i spašavanje unesrećenih osoba.



Vježbe