Požar u C.I.O.S.-u

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/HVZCIOS2014_20.JPG

Požar na Jankomiru je ugašen, danas se očekuje završetak intervencije
Fotografije s mjesta događaja

16. travnja

9:00 - Požar je ugašen, jedna je cisterna na lokaciji na dežurstvu. Završetak intervencije se očekuje danas.

15.travnja

9:00 - Požar u tvrtki C.I.O.S. je od sinoć u 20:15 sati pod kontrolom, a trenutačno je u gašenju angažirano 70 vatrogasaca sa 26 vozila. -Vatrogasci su uspjeli spasiti upravnu zgradu i proizvodni dio, a trenutno se radi na dogašivanju i raskapanju požarišta. Očekujemo da će se požar gasiti još najmanje 2-3 dana jer hrpe otpada dubinski gore-rekao je Ivica Lonjak, zamjenik zapovjednika JVP-a Grada Zagreba.

14. travnja

22:40 - Sve snage i dalje ostaju na terenu, uz zamjenu vatrogasca iz DVD s područja Grada Zagreba i JVP Grada Zagreba. Uz pomoć mehanizacije se vrši raskapanje i gašenje zapaljenih hrpa.

17:00 -Nešto prije 14 sati došlo je do požara u tvrtki C.I.O.S. na zagrebačkome Jankomiru, a gusti crni dim nadvio se iznad grada. Trenutno su na terenu 4 ispostave Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba: Centar, Jankomir, Novi Zagreb i dio Žitnjaka te dobrovoljna vatrogasna društva. U gašenju sudjeluje i 20-tak vatrogasnih vozila,a stigla je i pomoć iz zraka: MORH-ov helikopter.
-Vatrogasci su na terenu, zajedno s ostalim službama, a vjetar koji trenutno puše otežava gašenje. Jedan je dobrovoljni vatrogasac u gašenju zadobio ozljedu oka, a nekolicina njih je, uslijed visoke temperature, doživjela toplinski udar. Vjerujemo da će požar za nekoliko sati biti lokaliziran - rekao  je Mladen Malčić, zapovjednik JVP-a Grada Zagreba.
Iz Zavoda za javno zdravstvo je stiglo priopćenje u kojem se sugerira građanima koji žive u sjevernom i zapadnome dijelu grada da se maknu od dima te da zatvore prozore dok požar ne bude ugašen. Tvrtka C.I.O.S. se inače bavi sakupljanjem i preradom industrijskih otpadaka, a požar je buknuo u pogonu za recikliranje plastike i metala.

FOTO: HVZ



Intervencije