Nevrijeme 05. i 06. kolovoza

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/oluja.jpg

 Natavljaju se nestabilne vremenske prilike, što uzrokuje veliki broj intervencija u više županija

 VIROVITIČKO -  PODRAVSKA ŽUPANIJA
Nevrijeme u Virovitičko podravskoj županiji je započelo iza 10:00 sati 05. kolovoza. Na području grada Slatine vatrogasci su prve dojave dobili oko 10:50 h. U Stubovačkoj ulici je izvršena evakuacija 6 starih i nemoćnih osoba. Uslijedila su ispumpavanja vode iz objekata u Voćinskoj i Ulici kralja Zvonimira. Poplavljeno je više od 100 0bjekata. Bujica je odnijela i dio pruge na ulazu u Slatinu te u Lovačkoj ulici, zbog čega je obustavljen željeznički promet na pruzi Osijek - Slatina. Također je zatvorena i državna cesta D2. Na intervencijama u Slatini su sudjelovali vatrogasci JVP Slatina sa 18 pripadnika, 10 vozila i čamcem. Na području Orahovice vatrogasci su zabilježili 5 intervencija. U svojim mjestima su intervenirali i DVD Stara Jošava, Zdenci i Bankovci.
- Na području županije u jučerašnjem danu palo je oko 70 l kiše po m?. Sve vatrogasne snage su i danas na terenu, te vrše ispumpavanje objekata. – rekao nam je zapovjednik VZ Virovitičko - podravske županije Stjepan Venus.
SISAČKO - MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
Nevrijeme je 05. kolovoza pogodilo područje Petrinje, Hrvatske Kostajnice i Male Gorice. Vatrogasci su zabilježili oko 150 intervencija ispumpavanja objekata i saniranja posljedica poplave. U noći 05. na 06. kolovoza pogođeno je područje Lipovljana. Ujutro 06. kolovoza novo nevrijeme je pogodilo Novsku te uzrokovalo izlijevanje rijeke Sunje čime je ugroženo područje Sunje i okolnih naselja.
-Sve vatrogasne snage na ugroženom području su na terenu, vrše ispumpavanja i postavljaju vreće s pijeskom kod ugroženih objekata. – rekao nam je zapovjednik VZ Sisačko – moslavačke Mijo Brlečić.
KARLOVAČKA ŽUPANIJA
Zbog obilnih kiša vatrogasne snage su intervenirale oko 80 puta na području naselja Borlin, Tičarnica, Gaza, Banija, Dubovac, Velika i Mala Jelsa.

POŽEŠKO - SLAVONSKA ŽUPANIJA
Vatrogasci su najviše posla imali na području Kaptola i Požege, gdje su intervenirali 20 – tak puta. Kiša je nastavila padati i danas. Nivo rijeke Orljave je podignut.
-Zbog novih oborina koje su najavljene za popodnevne sate, sve vatrogasne snage su stavljene u pripravnost. – rekao nam je zapovjednik VZ Požeško - slavonske  županije Josip Ugrin.

BJELOVARSKO - BILOGORSKA ŽUPANIJA

Daruvarski vatrogasci su imali 10 intervencija ispumpavanja objekata i uklanjanja stabala.



Intervencije