„1. Croatia Holmatro Rescue Challenge“

Slika /slike/20230610_100405.jpg

U Karlovcu je danas započelo dvodnevno vatrogasno natjecanje spašavanja u prometu  „1. Croatia Holmatro Rescue Challenge“. 

Ovo je natjecanje nastalo nakon što je vatrogasni tim Javne vatrogasne postrojbe Grada Karlovca, s pridruženim članom karlovačke hitne medicinske pomoći, tijekom 2022. godine uspješno sudjelovao na dva velika natjecanja spašavanja u prometu i to u Njemačkoj i Austriji.
                                                                                                               
Osnovni cilj održavanja ovog natjecanja je simulacija sigurnog okruženja za razmjenu znanja i iskustva prilikom spašavanja unesrećenih osoba u prometnim nesrećama, podizanje svjesnosti o važnosti suradnje vatrogasnih i medicinskih timova koji dolaze prvi na intervencije spašavanja u prometu te općenito podizanje razine sigurnosti u prometu.

Na natjecanje se prijavilo 30 timova iz vatrogasnih postrojbi s područja cijele Hrvatske te iz Austrije i Češke. Specifičnost natjecanja je da tim od šest članova čine petorica vatrogasaca i bolničar čije postupke ocjenjuju međunarodni suci sukladno pravilima Svjetske spasilačke organizacije (World rescue Organisation – WRO). Svaki tim ima zadatak u 20 minuta spasiti unesrećenu osobu ovisno o dodijeljenom scenariju.

Pisane vijesti