Intervencije zbog bure i požara otvorenog prostora

Iako bura postupno slabi na području priobalja, vatrogasne postrojbe su i u nedjelju 08. ožujka zabilježile intervencije na uklanjanju srušenih stabala te na oštećenim objektima. Uz ove intervencije, zabilježen je i veći broj požara otvorenog prostora na priobalju, ali i u unutrašnjosti.

Iako bura postupno slabi na području priobalja, vatrogasne postrojbe su i u nedjelju 08. ožujka zabilježile intervencije na uklanjanju srušenih stabala te na oštećenim objektima. Uz ove intervencije, zabilježen je i veći broj požara otvorenog prostora na priobalju, ali i u unutrašnjosti.


Najveći broj požara otvorenog prostora izbio je u Šibensko-kninskoj županiji. Požar koji je izbio 06. ožujka kod Pamučara na području Velika Glava u minsko sumnjivom terenu, lokaliziran je 08. ožujka u 10:00 sati, a ugašen 08. ožujka u 18:00 sati. Izgorjelo je 18 ha trave, niskog raslinja i borove šume

U 02:25 je zaprimljena dojava o požaru raslinja kod Žitnića na području Miočića. U požaru je izgorjelo 8 ha trave i niskog raslinja. Požar su gasila 4 vatrogasaca sa 1 vozilom iz JVP Drniš. Požar je lokaliziran u 10:08 sati, a ugašen u 12:40 sati.

Nešto iza 12:30 izbio je požar na otvorenom prostoru kod Vrpolja na području Grebašćanska Vala. U požaru je izgorjelo 24 ha trave, niskog raslinja i makije. Požar je gasilo ukupno 28 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz DIP Šibenik, JVP Šibenik i DVD-a Šibenik, Grebaštica, Brodarica-Krapanj, Perković i Zaton te 1 protupožarni zrakoplov Canadair. Požar je lokaliziran u 16:25 sati, a ugašen u 16:40 sati.

U požaru kod Biskupije na području Uzdolje Brdo, koji je izbio oko 16:00 h, je 10 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala su 2 vatrogasca sa 1 vatrogasnim vozilom iz JVP Knin. Požar je lokaliziran u 17:46 sati, a ugašen u 17:57 sati.

U 19:15 sati zaprimljena je dojava požaru na otvorenom prostoru kod Graonja, Mokro Polje. U požaru je izgorjelo 9 ha trave i niskog raslinja. Požar su gasila 3 vatrogasaca sa 1 vatrogasnim vozilom iz DVD Ervenik. Požar je lokaliziran u 20:41 sati, a ugašen u 21:30 sati.


DVD Lovreč zaprimio je 08. ožujka u 14:05 sati dojavu o požaru raslinja na području Čaljkušići, Lovgreč. U požaru su izgorjela 2 ha trave i niskog raslinja. Na intervenciji je sudjelovalo 14 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz DVD Lovreč. Požar je ugašen u 16:00 sati. DVD Trilj je interveniralo na 3 manja požara otvorenog prostora. Manji požari otvorenog prostora su izbili u Kurtovićima, Konjskom, Dicmu i Kučićima.
Na području Grada Splita zabilježeno je 16 intervencija uklanjanja stabala.

Iza 16:00 sati izbio je požar raslinja kod Bilja na području Kopačevo – Kremica u Osječko-baranjskoj županiji. Požarom je zahvaćeno 30 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara je sudjelovalo ukupno 27 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz DVD Bilje i Kopačevo. Požar je ugašen u 20:02 sati.
Vatrogasci JPVP Osijek i DVD-a Čepin jučer su gasili požar rolo bala sijena u blizini farme u Cvjetnoj b.b. u Livani, koji je izbio oko 09:00 h. Požar je brzo stavljen pod kontrolju i potpuno ugašen.



Intervencije