Lokaliziran požar u Kaštel Kambelovcu

Tijekom noći sanirano je požarište

13. srpnja

SPLITSKO-DALMATINSKA

U požaru u Kaštel Kambelovcu je izgorjelo oko 30 ha trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara sudjelovala su: 3 protupožarna zrakoplova Canadair, 1 protupožarni zrakoplov AirTractor, te ukupno 80 vatrogasca sa 25 vatrogasnih vozila iz JVP Split sa sezoncima, DVIP Split, DVD Kaštela, Gomilica, Mladost, Marina, Trogir, Slatine, Vranjic, Solin i Dugopolje.
Požar je lokaliziran u 15:50 sati, a tijekom noći vršilo se aktivno dežurstvo i sanacija požarišta.

PRIMORSKO-GORANSKA

JVP Rijeka zaprimila je 12. srpnja u 09:09 sati dojavu o požaru cisterne za gorivo u skladištu poduzeća Ljubas d.o.o. u Kukuljanovu. U požaru su izgorjele 3 cisterne i dio garaže u kojoj su bile.
U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 37 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Rijeka i JVP Opatija, te DVD-a Čavle, Škrljevo i Jelenje.

12. srpnja

U požaru koji je danas oko podneva planuo u Kaštel Kambelovcu izgorjelo je oko 30 hektara trave. U gašenju je sudjelovalo oko 80 vatrogasaca iz DVD-a Kaštela, Solina i Trogira sa 27 vozila. U gašenju požara koji je izbio na nepristupačnom terenu, u pomoć su stigla i 3 kanadera te 1 air tractor. Požar je lokaliziran, a do kraja dana se očekuje smirivanje situacije.



Intervencije