Interventni vatrogasni vod VZ Karlovačke županije upućen u Črnomelj

Dva dana karlovačke vatrogasne operativne snage pomagale su slovenskim kolegama u saniranju posljedica nevremena u Črnomlju. Ukupno je bilo angažirano 90 vatrogasaca i 24 vozila s područja Karlovačke županije.

Interventni vatrogasni vod VZ Karlovačke županije ovaj je vikend stigao u Črnomelj u pomoć kolegama pri sanaciji posljedica nevremena s tučom koje je zahvatilo susjednu Sloveniju.
Interventni vod  VZ Karlovačke županije čini 39 vatrogasaca iz Karlovca, Ogulina, Duge Rese, Slunja i Netretića (9 iz JVP Karlovac, 3 iz JVP Ogulin, 4 iz DVD-a Ogulin, 3 iz DVD-a Josipdol, 5 iz DVD-a Slunj, 7 iz DVD-a Duga Resa, 3 iz DVD-a Belavići, jedan iz DVD-a Stara Sela i 4 vatrogasca iz DVD-a Zagradci) sa 10 vatrogasnih vozila.

Voditelj Interventnog voda je zapovjednik JVP Karlovac koji je ujedno i zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika Miroslav Rade.

Sukladno nalogu Stožera Civilne zaštite Občine Črnomelj, karlovački vatrogasci raspoređeni su na zadatke pokrivanja oštećenih krovova. Prema informacijama Stožera, oštećeno je više od 500 objekata među kojima su i škole, vrtići, domovi zdravlja i brojni stambeni objekti. Na terenu je bilo više od 420 vatrogasaca koji su pomagali građanima.

Foto: VZ Karlovačke županije



Intervencije