Jako nevrijeme pogodilo istok Hrvatske

Na području Požeško-slavonske i Osječko-baranjske županije zabilježen je velik broj tehničkih intervencija kao posljedica nevremena.

Požeško-slavonska županija

Tijekom dana 3. rujna, radi nevremena koje je zahvatilo područje Požege i Pleternice, vatrogasci JVP-a Požega i Požeško-slavonske županije, te DVD Pleternica imali su 17 tehničkih intervencija; sanacije krovišta, uklanjanja stabala sa prometnica, ispumpavanja vode, čišćenja odvodnih kanala i gradnja privremenog nasipa vrećama pijeska. Na intervencijama je sudjelovalo 56 vatrogasaca sa 18 vatrogasnih vozila.

Osječko-baranjska županija

Tijekom noći 3. rujna, radi nevremena koje je zahvatilo područje Osijeka, Valpova, Belišća i Bistrinaca, vatrogasci JPVP Osijek i Beli Manastir, te DVD-a Valpovo, Novi Bezdan i Belišće imali su više od 35 tehničkih intervencija; ispumpavanja vode iz podrumskih i stambenih objekata, izvlačenja vozila iz vode i uklanjanje stabla sa prometnice. Na intervencijama je sudjelovalo oko 40 vatrogasaca sa desetak vatrogasnih vozila. Radi nevremena nastali su povremeni ispadi u napajanju električnom energijom, te je zatvorena državna cesta D 517 u gradu Belom Manastiru.

Foto: požega.eu



Intervencije