Uključivanje broja 193

Zaključci sa sastanka održanog u HAKOM-u, dopis predsjednice Vlade RH vezan uz broj 193.

Donosimo konačnu verziju promemorije sa sastanaka.

PROMERMORIJA
Nastavno na dopis predsjednice Vlade Republike Hrvatske od 07. listopada 2011. godine kojim se Hrvatskoj agenciji za poštu i elektroničke komunikacije (u daljnjem tekstu: HAKOM) daje suglasnost za uvođenjem novog pozivnog broja „193“ za hitnu službu „Vatrogasci“, dana 26. listopada 2011. godine u prostorijama HAKOM-a održan je sastanak kako bi se osigurao prelazak postojeće numeracije (93) na novu numeraciju (193), a sve iz razloga usklađivanja sa odredbama Plana numeriranja (N.N. br. 154/09). Na sastanku su bili nazočni predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice (u daljnjem tekstu: HVZ), Hrvatskog Telekoma d.d. (u daljnjem tekstu: HT), kao i predstavnici HAKOM-a.
Na održanom sastanku predloženo je:
- na temelju dopisa predsjednice Vlade Republike Hrvatske i na temelju zapisnika sa predmetnog sastanka te na temelju zaprimljenog zahtjeva za primarnu dodjelu broja 193 od dana 01. listopada 2010. godine, HAKOM će donijeti odluku o primarnoj dodjeli broja 193.
- implementacija broja će biti najkasnije do dana 01. prosinca 2011. godine.
- od dana implementacije do 03. prosinca 2012. godine brojevi 93 i 193 koristiti će se paralelno.
- od dana 03. prosinca 2012. godine prilikom pozivanja broja 93 korisnici će biti upozoreni govornom porukom da je broj 93 neaktivan te da je usluga „Vatrogasci“ dostupna na broju 193.
- od dana 02. siječnja 2014. godine broj 93 se u potpunosti gasi (uključujući i govornu poruku); prestaje paralelan rad i ostaje aktivan samo broj 193.

Sastanku su nazočili:
- predstavnici HVZ:
• g. Mario Starčević
• g. Željko Popović


- predstavnici HT-a:
• gđica. Iva Cibulić
• g. Darko Doemoetoerffy
• g. Ivan Hren


- predstavnici HAKOM-a:
• g. Mario Weber
• g. Robert Vulas

Također, na sastanku je dogovoreno da će se početkom prosinca održati dodatni sastanak na kojem će se dogovoriti postupak u slučaju promjene usmjeravanja i završavanja poziva prema pozivnom kratkom broju za hitnu službu „Vatrogasci“ odnosno promjena C-brojeva.

S poštovanjem,

Robert Vulas, dipl.ing.
stručnjak za adresiranje i numeraciju
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije

Dopis predsjednice Vlade RH



Hrvatska Vatrogasna Zajednica