Pomoć Vukovarsko-srijemskoj županiji uslijed poplava

APEL CRVENOG KRIŽA

APEL CRVENOG KRIŽA

Poštovani,

Hrvatski Crveni križ nastavlja prikupljati pomoć za stanovništvo pogođeno poplavama u Republici Hrvatskoj.

U ovome trenutku najpotrebniji su dječja hrana, proizvodi za održavanje higijene (posebno za djecu, za žene i muškarce), pelene za djecu i odrasle, donje rublje, deke i posteljina. Molimo sve koji mogu i žele donirati materijalna sredstva da postupe u skladu s navedenim. Redovito ćemo obavještavati javnost o potrebama.
Molimo sve građane, institucije i tvrtke koje se dosad nisu uključile u apel Hrvatskog Crvenog križa da to učine prema svojim mogućnostima.
Materijalna sredstva građani mogu donijeti u najbliže društvo Crvenog križa. U Zagrebu se donacije mogu donijeti i u Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 16 u vremenu od 8 do 20 sati.
Donacije se mogu uputiti:
- uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08*
- pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen)
- on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa

*Prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X
Građani koji ne mogu stupiti u kontakt s članovima obitelji i prijateljima na poplavljenim područjima, mogu kontaktirati Službu traženja Hrvatskog Crvenog križa na broj telefona 01/4655-813 ili 01/4655-814.

Zahvaljujemo na svim donacijama.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

VZŽ/VZG/VZO

 

           Predmet: Pomoć Vukovarsko-srijemskoj županiji uslijed poplava

  • zamolba, dostavlja se

 

Poštovani,

s obzirom na katastrofalne razmjere poplave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, velik broj dobrovoljnih vatrogasnih društava se samoinicijativno uključio u prikupljanje pomoći pogođenim područjima.
Velik broj upita stiže s terena te ovim putem molimo sve općinske/gradske i županijske vatrogasne zajednice da koordiniraju prikupljanje pomoći na svojem području te da prikupljenu pomoć distribuiraju isključivo putem lokalnih i područnih organizacija Hrvatskog crvenog križa.
Ujedno molimo županijske vatrogasne zajednice da Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici dostave izvješće o prikupljenoj pomoći.
Kontakt osoba: Nina Francetić, 091/112-0003, nina.francetic@hvz.hr

 

S poštovanjem, 

                                                                                              Načelnik

                                                                                            Željko Popović

Dodatne informacije:



Hrvatska Vatrogasna Zajednica