Svečana promocija izdanja Hrvatske vatrogasne zajednice

Svečana promocija izdanja u nakladi Hrvatske vatrogasne zajednica održana je u Jastrebarskom 17. prosinca 2014. godine.

Svečana promocija izdanja u nakladi Hrvatske vatrogasne zajednica održana je u Jastrebarskom 17. prosinca 2014. godine. Promociji su nazočili predsjednik HVZ-a Ante Sanader, načelnik Željko Popović, počasni predsjednik Teodor Fricki, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, članovi Skupštine i Predsjedništva HVZ-a te autori i recenzenti izdanja i časopisa. Od novih izdanja svijetlo dana su ugledali priručnici „Intervencije u nesrećama pri prijevozu opasnih tvari“ autora Damira Kneževića te „Prva pomoć u vatrogastvu“ autora Mladena Kratohvila. U sklopu obilježavanja 150. obljetnice dobrovoljnog vatrogastva u Hrvatskoj, tiskana je monografija „Mirko Kolarić – učitelj hrvatskih vatrogasaca“ autorice Biserke Vlahović.
U 2014. godini nastavljeno je izdavanje mjesečnika „Vatrogasni vjesnik“ i stručno-znanstvenog časopisa „Vatrogastvo i upravljanje požarima“ koji već 4 godine donosi članke iz različitih znanstvenih disciplina, vezane za vatrogastvo i zaštitu od požara.
Uz rad na stručnim časopisima i stručnoj literaturi, HVZ je nastavio i s izdavanjem letka „Kako spriječiti nesreće„ povodom obilježavanja Svibnja – Mjeseca zaštite od požara, a povodom otvaranja Muzeja hrvatskog vatrogastva tiskan je Katalog muzeja. I ove godine tiskan je „Vatrogasni godišnjak“, rokovnik s kontaktima svih vatrogasnih organizacija i ostalih čimbenika iz vatrogastva i zaštite i spašavanja.
Okupljenima su se osim autora obratili predsjednik Sanader i načelnik Popović te istaknuli značaj novih izdanja za cjelokupno hrvatsko vatrogastvo.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica