Pripremni sastanak - Susret vatrogasnih puhačkih orkestara

Dana 12. veljače 2015. godine u Uredu Hrvatske vatrogasne zajednice održan je pripremni sastanak za 31. susret vatrogasnih puhačkih orkestara.

Na pripremnom sastanku sudjelovali su voditelji, predstavnici vatrogasnih puhačkih orkestara i to:  Velika Gorica, Križ, Lobor, Zabok, Petrovina, Marija Bistrica, Mali Bukovac, Đakovo, Otočac i Gornja Stubica.
Susret vatrogasnih puhačkih orkestara održati će se  4. srpnja 2015. godine u Domagoviću (Jastrebarsko), povodom obilježavanja 120. godina djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Domagović. 
Iz godinu u godinu vidljiv pad broja vatrogasnih puhačkih orkestara koji sudjeluju na susretu. Rasprava na pripremnom sastanku se odvijala oko promjene koncepta susreta, odnosno prijedlog Hrvatske vatrogasne zajednice da se ovogodišnji susret u vidu poboljšanja samog susreta održi kao natjecanje vatrogasnih puhačkih orkestara. HVZ bi organizirala stručno povjerenstvo koje bi ocijenilo i dalo stručno mišljenje svakom od sudionika susreta.
Na temelju rasprave zaključeno je kako predloženi koncept nije dobar put, odnosno sam susret izgubio bi čar druženja među članovima vatrogasnih puhačkih orkestara i stvorio određena rivalstva između puhačkih orkestara. Također jedan od problema je nikakva prisutnost u medijima. Na samom susretu sudjeluje oko 30 vatrogasnih puhačkih orkestara sa preko 700 glazbenika a njihov trud i zalaganje se nigdje ne vidi.
Ovogodišnji susret vatrogasnih puhačkih orkestara održat će se 4. srpnja 2015. godine u Domagoviću s time da će na kraju susreta biti podjela priznanja i svečano zatvaranje 31. susreta vatrogasnih pucačkih orkestara.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica