9. sjednica Predsjedništva i 9. sjednica Operativnog-tehničkog stožera

Održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice 30. lipnja 2015., u Iloku.

Članove navedenih tijela u uvodnom dijelu sjednice je pozdravio gradonačelnik grada Iloka gosp. Zvonimir Dragun.

Na dnevnom redu sjednice su bili sljedeći prijedlozi: Izmjene i dopune Statuta Hrvatske vatrogasne zajednice, Godišnji plan rada Hrvatske vatrogasne zajednice za 2016. godinu, Operativni program rada za 2016. g. s financijskim pokazateljima i projekcija za 2017. g. i 2018. g., Financijski plan Hrvatske vatrogasne zajednice za 2016. g. i projekcija za 2017. i 2018. godinu i Mjerila o korištenju sredstava premija osiguranja za 2016. godinu. Usvojeni se dokumenti u skladu s odredbama Statuta Hrvatske vatrogasne zajednice upućuju Skupštini Hrvatske vatrogasne zajednice na usvajanje.
Donijeta je odluka o mjestu održavanja 139. sjednice Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice koja će se održati Sisačko-moslavačkoj županiji sredinom mjeseca rujna.

Hrvatska vatrogasna zajednica zbog ograničenih financijskih sredstava u 2016. godini tiska određene količine informativno-promidžbenog materijala. Prijedlogom zajedničkog financiranja informativno-promidžbene aktivnosti u 2016. godini predlaže se vatrogasnim subjektima da naruče dodatne količine promidžbenog materijala u svrhu informiranja što većeg dijela pučanstva s edukativnim materijalima.
Od 19. do 26. srpnja 2015., u Opoleu (Poljska) održava se XX. međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži CTIF-a. Na sjednici je predstavljen program natjecanja sa svim sudionicima, odnosno članovima reprezentacije Hrvatske vatrogasne zajednice i natjecateljskim odjeljenjima, te modelom financiranja natjecanja.

Za domaćina državnih natjecanja određena je Vatrogasna zajednica Istarske županije. XII. Državno natjecanja vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održat će se 16. rujna 2016. godine u Puli, a VII. Državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske 1. listopada 2016. godine također u Puli.
Dodijeljeno je zvanje „počasni viši vatrogasni časnik“ g. Emiliju Gruiću, članu DVD-a Trogir i g. Jošku Grbiću, članu DVD-a Trogir.
Članovi Predsjedništva i Operativno-tehničkog stožera upoznati su s informacijama u svezi s održavanjanjem simpozija i Skupštine CTIF-a u Zagrebu (rujan 2015.).



Hrvatska Vatrogasna Zajednica