139. redovita sjednice Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice

22.09.2015. u Sisku

Sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice održana je u utorak, 22. rujna 2015. godine u Hotelu Panonija, Sisak, s početkom u 11 sati. Predsjednik Ante Sanader službeno je otvorio 139. redovitu sjednicu Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice i pozdravio sve nazočne članove Skupštine HVZ-a, a posebno glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, načelnicu Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja, Ljerku Kopričanec Matijevac, počasnog predsjednika i načelnika HVZ Teodora Frickog i Vinku Poštu, te  župana Sisačko-moslavačke županije Ivu Žinića i zamjenika gradonačelnice Grada Siska Kristine Ikić Baniček, Marka Krička. DVD-u Grada Siska čestitao je 150. obljetnicu rada i utemeljenja.
Prisutnima su se obratili predsjednik VZŽ Sisačko-moslavačke g. Mijo Brlečić, izaslanik MORH-a brigadir Damir Radočaj, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zamjenik gradonačelnice Grada Siska Marko Krička, i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.
Na redovitoj sjednici usvojeni su slijedeći dokumenti:
Izvješća :
o radu HVZ-a za 2014. godinu; o završnom računu - financijsko izvješće HVZ-a za 2014. godinu i Nadzornog odbora HVZ-a za 2014. godinu,
Program rada HVZ-a za 2016. godinu i Plan prihoda i rashoda HVZ-a za 2016. godinu i projekcija za 2017. i 2018. godinu - godišnji financijski plan,
Mjerila o korištenju sredstava premije osiguranja za 2016. godinu i
Izmjene i dopune Statuta Hrvatske vatrogasne zajednice
Načelnik Željko Popović je obrazložio bitne elemente Izvješća o radu  HVZ za 2014. godinu koje je raspravljano pred tijelima HVZ-a: Predsjedništvom HVZ-a, OTS-om i nadležnim odborima i podnio  izviješće o završnom računu HVZ-a za 2014. godinu. U Izvješću je dan pregled planiranih prihoda i rashoda za 2014. godinu prema izvorima financiranja.
Predsjednik Nadzornog odbora Stjepan Koški podnio je izvješće Nadzornog odbora za 2014. godinu. Nadzorni odbor je izvršio pregled financijskog i drugog poslovanja Hrvatske vatrogasne zajednice, te obavio pregled ostvarenja aktivnosti iz godišnjeg programa rada Hrvatske vatrogasne zajednice za 2014. godinu.
Usvajanjem Izmjena i dopuna Statuta HVZ-a usklađuje se Statut Hrvatske vatrogasne zajednice sa novim Zakonom o udrugama i ispunjavaju zakonski uvjeti. Prihvaćen je prijedlog o osnivanju povjerenstva za izradu novog statuta u kojoj bi članovi bili potpredsjednici HVZ-a.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica