Deveto pokrajinsko hodočašće Hrvatske vojske, policije, branitelja i vatrogasaca u Ilok

Na devetom pokrajinskom hodočašću u Ilok okupio se veliki broj pripadnika Hrvatske vojske, policije, civilne zaštite, vatrogasnih postrojbi i braniteljskih udruga.

Dana 23. listopada, povodom blagdana svetog Ivana Kapistrana, nebeskog zaštitnika Grada Iloka, održano je 9. pokrajinsko hodočašće Hrvatske vojske, policije, branitelja i vatrogasaca u Ilok.

Organizator hodočašća bio je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom obrane, Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom hrvatskih branitelja. Zapovjednik 9. pokrajinskog hodočašća bio je zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan”, brigadir Dražen Batrnek, a zamjenik zapovjednika Ivan Groznica, zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske.

Zdenko Čarapar, predsjednika Vatrogasne zajednice županije Osječko-baranjske, je bio izaslanik glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića i predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice, a zapovjednik JVP-a Ilok, Ivica Bošnjak je bio voditelj postroja vatrogasaca.

Na gradskom groblju u Iloku vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstva Hrvatske vojske, policije, civilne zaštite i vatrogasnih postrojbi, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Iloka te braniteljskih udruga.

Nakon molitve ispred kapelice „Sv. Ivana Nepomuka“, okupljeni su se u procesiji uputili do župne crkve „Sv. Ivana Kapistrana“, gdje su vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan i fra Frano Musić, biskupski vikar za pastoral u Ministarstvu unutarnjih poslova, u koncelebraciji s vojnim i policijskim kapelanima te velikim brojem svećenika, predvodili svečano euharistijsko slavlje.

Pisane vijesti