Informativno-promidžbene aktivnosti tijekom protupožarne sezone

U prostorijama Hrvatske vatrogasne zajednice danas je održan sastanak subjekata koji u sklopu Programa aktivnosti provode usklađene informativno-promidžbene aktivnosti u cilju podizanja razine protupožarne kulture i upoznavanja građana i turista s opasnostima od nastanka požara i posljedicama koje požari izazivaju.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice, MUP-a Ravnateljstva civilne zaštite, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskih autocesta d.o.o., Hrvatskih cesta d.o.o., Autocesta Zagreb-Macelj d.o.o., Hrvatskih šuma d.o.o. i HŽ Putničkog prijevoza d.o.o.

Siniša Petkoviček, načelnik Sektora za program, sigurnost i potporu prisutnima je prezentirao najveće požare tijekom požarne sezone koja je bila izuzetno zahtjevna za vatrogasce. Naglasio je  važnost promidžbe i informiranja te preventivnih radnji koji značajno doprinose smanjenju broja požara te sigurnosti građana i turista koji posjećuju Hrvatsku.

Nina Francetić prezentirala je aktivnosti koje su provedene tijekom sezone, a uključivale su oglašavanje putem jumbo plakata na oglasnim mjestima Hrvatskih šuma te na priobalju, oglašavanje na plažama i trajektima kao i putem letaka koji su distribuirani na naplatnim postajama, putem turističkih zajednica općina i gradova, u parkovima prirode, na trajektnim pristaništima te putem vatrogasnih zajednica županija. Naglašeno je i kako su se tijekom ljetnih mjeseci emitirali TV spotovi kao i radijski spotovi koju su se na nekoliko stranih jezika emitirali unutar HR mreže te na lokalnim radijskim postajama. Također, javnost se redovito izvještavalo o svim većim požarima putem medija, mrežne stranice i društvenih mreža.

Sudionici sastanka dali su kratki pregled aktivnosti koje su proveli unutar svojih resora te su dani prijedlozi za nadolazeći period, a sljedeći sastanak se planira održati početkom sljedeće godine.
 
Hvala medijima koji su sudjelovali u emitiranju radijskih i TV spotova:

Hrvatska radiotelevizija, Radio Megaton, Radio Vrbovec, Radio Vallis Aurea, Krugoval 93, Radio Otočac, Radio Krk, UNIDU Radio, Radio Ritam, Radio Daruvar, Radio Ploče, Radio Slatina, Radio Val Vela Luka, Radio Makarska, Radio Stubica, Radio Biograd na moru, Radio Terezija, Radio Mali Lošinj radio Jadranka, Sjeverni FM, Radio Ogulin, Info Radio Čakovec, Radio Sisak, Sisak Portal, Zabavni radio, Hrvatski radio Županja, Radio Korčula, Obiteljski Radio Ivanić, Radio Benkovac, Radio Max, Radio Virovitica, Radio Prkos, Radio Banovina, Radio Hrvatsko zagorje Krapina.
 


Pisane vijesti