Predstavljanje sustava vatrogastva u RH veleposlaniku Kraljevine Norveške

Predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice i Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ante Sanader primio je u srijedu u Hrvatskom Saboru veleposlanika Kraljevine Norveške u Hrvatskoj Arnea Sannesa Bjørnstada.

Sastanku je  nazočio i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Svrha sastanka bila je predstavljanje sustava vatrogastva u Republici Hrvatskoj, a tom prigodom je i izražena zahvalnost Kraljevini Norveškoj za provedbu projekta „Vatrogasci u podizanju pripravnosti  i svijesti u području prometne sigurnosti“ („FIT“) financiranog iz Fonda za bilateralne odnose Europskog gospodarskog prostora, financijskog mehanizma EGP-a i  Norveškog financijskog mehanizma za razdoblje 2014.-2021., a provedenog u 2022. godini. Projektni partneri projekta FIT bili su Hrvatska vatrogasna zajednica i CTIF Norveška.

Sadržaj i provedba projekta FIT ocijenjeni su vrlo uspješnim, te je iskazan interes za nastavkom daljnje suradnje, npr. u području zaštite od šumskih požara, školovanja i osposobljavanja vatrogasaca, jačanja otpornosti na suvremene ugroze i nastavku suradnje u borbi protiv klimatskih promjena.

Izvor: Hrvatski Sabor

Pisane vijesti