DVOC 02./03. listopad 2024

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 02./03. listopad 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježene su 74 vatrogasne intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo 83 vatrogasnih organizacija s ukupno 249 vatrogasaca i 90 vatrogasnih vozila.
 
Primorsko-goranska županija
Dana 02. listopada u popodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama obilne kiše. Zabilježeno je 10 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 40 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila iz JVP Rijeka, Crikvenica, Krka, Opatije i DVD-a Čavle i Kraljevica. Tehničke intervencije obuhvaćale su ispumpavanje vode iz objekata, plovila i s prometnica.
 
Istarska županija
Tijekom dana 02. listopada na području županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama obilne kiše. Zabilježene su 22 tehničke intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo 69 vatrogasaca s 29 vatrogasnih vozila iz JVP Umag, Poreč, Pazin, Buzet i DVD-a Novigrad i Vabriga. Tehničke intervencije obuhvaćale su ispumpavanje vode iz objekata i s prometnica te uklanjanje grana i stabala.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS