Održano 5. međunarodno vatrogasno natjecanje Vallum fest u Bolu na Braču

Na otoku Braču od 28. do 30. rujna održano je 5. međunarodno vatrogasno natjecanje Vallum fest

Natjecanje je ove godine privuklo 24 ekipe - 18 muških i 6 ženskih - iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Natjecanje je svečano otvorio pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje, Joško Grančić.
 
Natjecatelji su odmjeravali snage u četiri zahtjevne discipline, a u muškoj konkurenciji najveći uspjeh postigla je ekipa DVD Jelse, koja je s 8 sekundi prednosti uzela prvo mjesto ispred drugoplasirane momčadi  DVD Supetar 1. Treće mjesto zauzela je ekipa JVP Pula, čime su također pokazali visoku razinu vatrogasnih vještina.
 
U ženskoj konkurenciji, četvrti put zaredom, pobjedničku titulu osvojile su djevojke iz DVD Pučišća, dok su drugo mjesto zauzele vatrogaskinje DVD Desinec. Posebnu pozornost izazvala je ženska ekipa Vatrogasne zajednice Osječko-Baranjske županije, koja je na svom prvom nastupu osvojila broncu.
 
Organizator natjecanja bio je DVD Bol, uz suorganizaciju Vatrogasnog operativnog područja Brač, dok su glavni sponzori bili Općina Bol, TZO Bol i Bluesun Hotels & Resorts. Organizatori su također izrazili veliku zahvalnost turističkim iznajmljivačima, koji su svim sudionicima - natjecateljima, sucima, tehničkom osoblju i gostima - osigurali besplatan smještaj, te ugostiteljima iz restorana Taverna Riva, Santo, Vagabundo, Boket78 i BioMania, koji su se pobrinuli za prehranu.

Osim samog natjecanja, poseban događaj bila je humanitarna aukcija potpisanih dresova poznatih nogometaša Hajduka, Marka Livaje i Ivana Rakitića. Na aukciji je prikupljeno više od 3.500 eura, koji su donirani Udruzi za djecu s poteškoćama u razvoju "Brački pupoljci".

Najdirljiviji trenutak natjecanja bio je posvećen vatrogasnom podmlatku DVD-a Bol i vatrogasne mladeži DVD-a Milna. Mlade nade našeg otočnog vatrogastva ostvarile su izvanredan uspjeh na izlučnom natjecanju Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije, koje je dan prije održano u Makarskoj.
Prva muška ekipa Bola osvojila je prvo mjesto a ženska ekipa drugo, druga muška ekipa Bola ekipa zauzela je šesto mjesto, a ekipe mladeži iz Milne visoko 5 i 7 mjesto.

 
Ovogodišnje izdanje Vallum festa još je jednom pokazalo snagu bračke otočne vatrogasne zajednice te zajedništvo koje se njeguje kroz ovakva natjecanja, a Bol se potvrdio kao idealan domaćin za ovakve manifestacije.
 

Pisane vijesti