DVOC 28./29. rujan 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 28./29. rujan 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 125 vatrogasnih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 138 vatrogasnih organizacija s ukupno 380 vatrogasaca i 150 vatrogasnih vozila.
 
Grad Zagreb
Tijekom dana 28. rujna na području Grada Zagreba zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovan posljedicama veće količine oborina. Zabilježeno je 17 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 78 vatrogasaca sa 29 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb te DVD: Blato, Hrašće, Čučerje, Vrapče, Jarun i Kašina.  Radilo se o tehničkim intervencijama ispumpavanja vode, izvlačenja vozila, uklanjanje stabala/grane te izvida po dojavi.
 
Zagrebačka županija
Dana 28. rujna na području županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovan posljedicama obilne kiše. Zabilježeno je 21 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 59 vatrogasaca sa 26 vatrogasnih vozila iz JVP Samobor i JVP grada Zaprešića te DVD-a: Gračec, Samobor, Strmec, Sveta Nedjelja i Stupnik. Tehničke intervencije obuhvaćale su ispumpavanje vode iz objekata i prometnica te uklanjanja zapreka u cestovnom prometu i izvida po dojavi.
 
Zadarska županija
Tijekom dana 28. rujna na području županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovan posljedicama obilne kiše. Zabilježeno je 30 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 40 vatrogasaca sa 30 vatrogasnih vozila iz JVP Benkovac te DVD: Sv Mihovil-Galovac, Obrovac, Jasenice, Sv. Filip i Jakov, Žegar, Polača, Posedarje, Pridraga i Sukošan. Tehničke intervencije obuhvaćale su ispumpavanje vode iz objekata i prometnica.       
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS