DVOC 20./21. rujan 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 20./21. rujan 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježene su 73 vatrogasne intervencije na kojima su kumulativno sudjelovale 83 vatrogasne organizacije s ukupno 298 vatrogasaca i 96 vatrogasnih vozila.
 
Primorsko-goranska županija
Dana 20. rujna u 00:32 sati ŽVOC Rijeka zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Rijeka, Pehlin. Radilo se o požaru smeća u reciklažnom dvorištu. Vatrogasci su uz pomoć radnog stroja radili na dogašivanju i sanaciji požarišta. Ozlijeđenih osoba nije bilo.  Tijekom dana i noći u gašenju požara ukupno sudjeluje 26 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila iz JVP Rijeka te DVD-a Halubjan, Drenova i Škrljevo.
Požar je aktivan.
       
Osječko-baranjska županija
Dana 20. rujna u 16:17 sati JVP Osijek zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u naselju Sarvaš, Riječka ulica. Radilo sa o požaru poljoprivrednog zemljišta (strnište) na ukupnoj površini od 20 ha. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno šest vatrogasaca s tri vatrogasna vozila iz JVP Osijek i DVD Sarvaš.
Požar je lokaliziran u 17:11 sati, a ugašen u 17:42 sati.
 
Dana 20. rujna u 21:02 sati JVP Beli Manastir zaprimila je dojavu o požaru sale u sklopu SRC Bazeni na adresi Kneževi Vinogradi, Moše Pijade 11. Radilo se o požaru u ugostiteljskom objektu, svečane sale. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. U gašenju požara sudjelovalo je 47 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP-a Beli Manastir i Grada Osijeka te DVD-a Beli Manastir, Karanac, Jagodnjak, Darda i Popovac.
Požar je lokaliziran u 04:55 sati, a dežurstvo tijekom jutra JVP Beli Manastir i DVD Darda.
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS