DVOC 16./17. rujan 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 16./17. rujan 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 87 vatrogasnih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 96 vatrogasnih organizacija s ukupno 287 vatrogasaca i 106 vatrogasnih vozila.
 
Osječko-baranjska županija
Požar skladišnog prostora „Lagermax“ na adresi Osijek, Južno predgrađe, za koji je JVP Osijek zaprimio dojavu dana 15. rujna u 03:06 sati, lokaliziran je dana 15. rujna u 07:50 sati. Na intervenciji gašenja požara ukupno je sudjelovalo 96 vatrogasca s 32 vatrogasna vozila iz JVP Osijek te DVD-a Osijek Gornji grad, Osijek Donji grad, Retfala Osijek, Osijek Tenja i Sarvaš.
Tijekom dana i noći 16./17. rujna obavljalo se dežurstvo i sanacija na nekoliko lokacija unutar skladišnog prostora s dva vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Osijek.
 
Dana 16. rujna u 16:18 sati DVD Antunovac zaprimilo je dojavu o eksploziji u kući na adresi Antunovac, Ulica Kralja Zvonimira. Radilo se o eksploziji plina u prizemnom dvorišnom objektu (kuhinji), uslijed koje je jedna muška osoba zadobila opekline po rukama i nogama. Osoba je zbrinuta od strane HMS-a te je prevezena u bolnicu. Prilikom eksplozije požar je samo površinski zahvatio predmete (stolice, kablove) u prostoriji površine 10 m2. Na intervenciji sudjelovalo je šest vatrogasaca s dva vatrogasna vozila iz DVD-a Antunovac.
Požar je lokaliziran u 16:39 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 17:39 sati.
                                   
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS