Požar na odmorištu Mosor na autocesti A1

U popodnevnim satima 3. rujna izbio je požar na benzinskoj postaji na odmorištu Mosor na autocesti A1 (Splitsko-dalmatinska županija). Vatrogasci su požar brzo stavili pod kontrolu. 

22:00
U požaru koji je danas oko 17:45 izbio na benzinskoj postaji na odmorištu Mosor na autocesti A1, smrtno je stradala 1 osoba, a 3 su teško ozlijeđene. Do požara je došlo prilikom udara vozila u agregat za istakanje goriva. Gorivo se zapalilo i požar se proširio na 3 vozila koja su potpuno izgorjela, kao i jedno vozilo koje je oštećeno. U požaru je oštećen i objekt benzinske postaje kao i agregati.
Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca iz HAC-ove (Hrvatske autoceste) vatrogasne postrojbe Split i Zagvozd kao i DVD Dugopolje sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.
Djelatnici HMS-a su ozlijeđene prevezli u KBC Split.

Hrvatska vatrogasna zajednica izražava duboku sućut obitelji preminule osobe, a ozlijeđenima želimo brz oporavak.

19:00 
ŽVOC Split je oko 18:00 sati zaprimio dojavu o požaru 3-4 osobna vozila na benzinskoj postaji na odmorištu Mosor na autocesti A1 (između čvorova Bisko i Blato na Cetini). Postoji mogućnost da ima ozlijeđenih te su poslane 3 ekipe HMS-a. Na teren su upućena dva vozila Vatrogasne postrojbe HAC-a i jedno vozilo DVD-a Dugopolje. Gašenje je u tijeku.

VOS | VOS