Zakonito financijsko poslovanje vatrogasnih organizacija

Seminar održan 21. siječnja 2016.
Dostupni materijali

Dana 21. siječnja 2016. Hrvatska vatrogasna zajednica bila je organizator drugog savjetovanja na temu zakonitog financijskog poslovanja vatrogasnih zajednica, dobrovoljnih vatrogasnih društava i javnih vatrogasnih zajednica, sukladno odredbama propisa koji uređuju financijsko poslovanje.

Savjetovanje se održalo u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stupnik, na kojem je nazočilo više od sto predstavnika vatrogasnih zajednica, dobrovoljnih vatrogasnih društava i javnih vatrogasnih postrojbi, te osobe koje vode financijsko-materijalno poslovanje vatrogasnih organizacija.

Savjetovanje je otvorio načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, koji je pozdravio sve nazočne, a predavanje su održale gđa Ivana Jakir Bajo, načelnica Sektora za izvršavanje državnog proračuna Ministarstva financija Republike Hrvatske, gđa Mladenka Karačić, voditeljica Službe za državno računovodstvo i računovodstvo neprofitnih organizacija Ministarstva financija Republike Hrvatske, te gđa Hajdica Filipčić, također iz Službe za državno računovodstvo i računovodstvo neprofitnih organizacija.

U prilogu možet preuzeti prezentacije s savjetovanja, u kojima su obrađene teme financijskog izvještavanja za 2015. godinu, izvještaj o potrošnji proračunskih sredstava, sustav financijskog upravljanja i kontrola, izrada i izvršavanje financijskih planova neprofitnih organizacija, te računovodstveni poslovi udruga, dvojno i jednostavno knjigovodstvo.

Pripremio:
Renato Podbojec, mag. iur.

Izvještaj o potrošnji proračunskih sredstava
Računovodstveni poslovi udruga


Hrvatska Vatrogasna Zajednica