DVOC 25./26. kolovoz 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 25./26. kolovoz 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježene su 85 vatrogasne intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo 102 vatrogasnih organizacija sa ukupno 344 vatrogasaca i 121 vatrogasnih vozila te jedan protupožarni zrakoplov.
 
Primorsko-goranska županija
Dana 25. kolovoza u 14:56 sati JVP Opatija zaprimila je dojavu o požaru pomoćnog objekta na adresi Mihotići. Istarske divizije 52. Radilo se o požaru krovišta i unutrašnjosti drvarnice uz kuću, površine 60 m2, gdje je je jedna osoba (vlasnik objekta) ozlijeđena radi udisanja dima te je zbrinuta od strane HMS-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 15 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Opatija i DVD Kras.
Požar je lokaliziran u 16:41 sati, a tijekom noći dežurstvo od strane vatrogasaca JVP Opatija.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 25. kolovoza u 15:20 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na područja naselja Korušce (općina Klis). Radilo se o požaru trave, niskog raslinja i makije na opožarenoj površini od 0,6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Zagora i Klis te jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor koji je preusmjeren sa zadaće protupožarnog izviđanja.
 Požar je ugašen u 18:40 sati.
 
Dana 24. kolovoza u 15:18 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području naselja Plano (Trogir), Cesta Plano. Radilo se o požaru deponija na trenutno ne procijenjenoj površini. Požar je pod lokaliziran dana 24. kolovoza u 21:00 sat, a tijekom dana 25.kolovoza dežurstvo na požarištu od strane vatrogasaca JVP Trogir, a tijekom noći povremena ophodnja požarišta.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS