Deseto pokrajinsko hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja Gospi Sinjskoj

Danas je u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju održano X. pokrajinsko hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja, a na kojem je sudjelovalo i 60 predstavnika Hrvatske vatrogasne zajednice

U ime Hrvatske vatrogasne zajednice hodočašću su prisustvovali glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, predstavnici Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije na čelu sa županijskim zapovjednikom Ivanom Kovačevićem i predstavnici Intervencijske vatrogasne postrojbe Split.

Nakon okupljanja ispred Franjevačkog samostana u Sinju, uslijedila je svečana ulazna procesija iz dvorišta samostana u svetište Gospe Sinjske te je održana sveta misa u Bazilici Gospe Sinjske.

Liturgijsko pjevanje predvodile su policijska klapa „Sveti Mihovil“ i klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“. Koncelebriranu svetu misu predslavio je vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan, u zajedništvu s generalnim vikarom Vojnog ordinarijata u RH don Markom Medom, gvardijanom i upraviteljem sinjskog Svetišta fra Marinkom Vukmanom OFM, biskupskim vikarom za pastoral MORH-a i OS RH don Slavkom Rajičem, biskupskim vikarom za pastoral MUP-a i Redarstvenih službi vlč. Franom Musićem, vojnim i policijskim kapelanima i drugim svećenicima. Zapovjednik hodočašća brg Krešimir Ražov na početku svete mise upalio je zavjetnu svijeću hodočašća.

Sinjsko svetište svake godine okuplja mnoštvo vjernika koji tu prepoznaju mjesto osobite Božje prisutnosti i milosti, a osobito rado dolaze i hrvatski vojnici, policajci, branitelji i vatrogasci iskazujući Bogu molitve i prošnje za svoje obitelji, prijatelje, narod i domovinu, tražeći Božju pomoć za svoj obiteljski i profesionalni život.
 
 

Pisane vijesti