Hrvatska na 24. međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži

Hrvatsku vatrogasnu zajednicu predstavljaju 3 odjeljenja

Od 21. do 28. srpnja 2023. godine u talijanskoj pokrajini Borgo Valsugana -Trentino održava se 24. međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF).

Hrvatsku vatrogasnu zajednicu na ovom natjecanju predstavljaju odjeljenja dobrovoljnih vatrogasnih društava Ribnica, Ostrna i Bedekovčina koja su jučer stigla u Trentino i odradila pripremni trening. Danas je previđena i službena ceremonija otvaranja Susreta, a samo natjecanje se održava nakon pripremnih treninga u četvrtak, 25. srpnja, dok je dodjela pehara i svečano zatvaranje previđeno u subotu 27. srpnja.“

Voditelj voditeljstva vatrogasne reprezentacije mladeži HVZ-a je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, članovi voditeljstva su predsjednik Predsjedništva HVZ-a Ante Sanader i dopredsjednik CTIF-a te član međunarodnog voditeljstva natjecanja Nedeljko Vukalović, voditelj vatrogasne reprezentacije mladeži je Goran Dikšić, ujedno predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži CTIF-a, trener je Željko Odak, a međunarodni vatrogasni sudci su Klaudijo Filčić, Mirko Ružić i Marijana Plodinec.

„Svaka ekipa je imala jedan sat službenog treninga koji je protekao prema planu. Ekipe su treninge odradile u vrlo dobroj i pozitivnoj amosferi i nadamo se odličnim rezultatima“, rekao je voditelj G. Dikšić.

Ekipama želimo da treninzi prođu bez ozljeda te puno uspjeha na natjecanju!

Pisane vijesti