„Crna šuma“ u Vukovaru

U Gradskom muzeju Vukovar u Galeriji Oranžerija 18. veljače 2016. otvorena je izložba fotografija nastala u suradnji Hrvatske vatrogasne zajednice i priznatog fotografa Damira Hoyke pod nazivom Crna šuma. Nakon otvorenja u Varaždinu u „Noći muzeja“, Vukovar je prva destinacija ove putujuće izložbe.

Izložbu je uvodno predstavila Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar govoreći o dugogodišnjoj suradnji Gradskog muzeja Vukovar i Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije.
Ispred Hrvatske vatrogasne zajednice govorila je Nina Francetić, urednica časopisa Vatrogasni vjesnik osvrnuvši se na činjenicu kako se radi o izložbi općeg interesa s ciljem da se upozori građane na moguće požarne opasnosti te kako je odgovorno ponašanje pojedinca najvažnija poruka ove izložbe. Putujuća izložba ujedno je uvertira u brojne promidžbene aktivnosti kojima Hrvatska vatrogasna zajednica u ovoj godini slavi visoku 140. obljetnicu.
Vedran Runjić, voditelj Muzeja hrvatskog vatrogastva u Varaždinu govorio je o samom Muzeju koji nudi posjetiteljima uvid u iznimno zanimljiv razvojni put hrvatskog vatrogastva, kroz prikaz tehničkog razvoja oprema i napredovanja same vatrogasne organizacije.

Izložba je otvorena u Vukovaru do 29. veljače.

Foto: Dražen Bota, HVZ



Hrvatska Vatrogasna Zajednica