Požar otvorenog prostora u blizini Trogira

Tijekom noći se vršilo dežurstvo na požarištu.

24. srpnja
Tijekom noći obavljalo se dežurstvo od strane DVD-a Seget Vranjica sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.

23. srpnja
Tijekom dana 22. srpnja i noći 23. srpnja obavljalo se dežurstvo na požarištu, angažirana su tri vatrogasaca i dva vatrogasna vozila iz DVD-a Seget Vranjic.

22. srpnja
Na požaru otvorenog prostora na području Segeta Donjeg, kamp Stara Medena tijekom dana 21. srpnja radilo se na sanaciji požarišta. Tijekom noći na sanaciji i dežurstvu požarišta bilo je angažirano četiri vatrogasaca i dva vatrogasna vozila iz DVD-a Seget Vranjic

21. srpnja
Na požaru otvorenog prostora na području Segeta Donjeg, kamp Stara Medena radilo se na sanaciji požarišta. Tijekom noći na sanaciji i dežurstvu požarišta bilo je angažirano devet vatrogasaca i tri vatrogasna vozila.

20. srpnja
8:00
Tijekom dana 19.srpnja obavljala se sanacija požarišta sa 51 vatrogascem i 17 vatrogasnih vozila, a tijekom noći sanacija i dežurstvo na požarištu sa 35 vatrogasaca i 12 vatrogasnih vozila.

19. srpnja
12:00
Požar je lokaliziran u 10:00 sati, a opožareno je 8 ha borove šume.
Na terenu je 51 vatrogasac sa 17 vozila.

8:00
Požar guste borove šume na području Segeta Donjeg, kod kampa Stara Medena, pod nadzorom je  gasitelja, a na terenu je bilo 124 vatrogasca sa 37 vatrogasna vozila koja su vršila dežurstvo i sanaciju požarišta.

„Požar još nije lokaliziran, ali je pod nadzorom gasitelja koji su cijelu noć bili na terenu te je ostao još jedan zapadni dio požarišta koji se gasi. U jutarnjim satima napravit će se zamjena vatrogasnih snaga koje će do daljnjega ostati na požarištu do njegove potpune sanacije“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

18. srpnja
21:00
Požar kod Trogira još nije lokaliziran, ali je pod kontrolom vatrogasaca.
"Brzom reakcijom vatrogasaca spriječeno je širenje prema hotelskom naselju i nema ugroze za objekte i turiste. Na terenu je 70 vatrogasaca sa 25 vozila ", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković koji se nalazi na požarištu s predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanaderom i županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom.

20:00
U 19:02 ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora kod Trogira, u blizini hotelskog naselja Medena.
Vatrogasci su spriječili širenje požara prema objektima i oni trenutno nisu ugroženi.

U gašenju sudjeluju 3 Canadaira, 70 vatrogasaca sa 20 vozila te su u pristizanju dodatne vatrogasne snage.

VOS