Požar na području Segeta Gornjeg

Požar je ugašen.

21. srpnja
Požar  otvorenog prostora na području Segeta Gornjeg, Baradići za koji je ŽVOC Split zaprimio je dojavu  18. srpnja u 02:31 sati, proglašen je ugašenim 20. srpnja u 11:00 sati.


20. srpnja
8:00

Požarište je i dalje pod nadzorom gasitelja, a tijekom dana 19. srpnja i noći na dežurstvu bili su DVD-a Trogir i Slatine sa ukupno šest vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.

19. srpnja
Požar na području Segeta Gornjeg, Baradići kojeg je jučer gasilo 66 vatrogasaca sa 22 vozila pod nadzorom gasitelja, te se tijekom noći vršila sanacija požarišta i dežurstvo od strane DVD-a Trogir i DVD-a Slatine sa ukupno šest vatrogasaca i dva vatrogasna vozila. Radilo se o požaru trave, niskog raslinja i makije na trenutno procijenjenoj površini 35 ha, zemaljskim snagama pomoć u gašenju pružala su i tri protupožarna zrakoplova Air Tractor, jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415 te helikopter Mi8-MTV.


18. srpnja
U tijeku je gašenje požara otvorenog prostora na području Segeta Gornjeg, Baradići za koje je ŽVOC Split 18. srpnja u 02:31 sati zaprimio dojavu.
Radi se o požaru trave, niskog raslinja i makije na trenutno procijenjenoj površini 20 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 66 vatrogasaca sa 22 vatrogasna vozila iz IVP Split, JVP Split, Trogir,  DVD-a Okruk, Marina, Seget Vranjica, Trogir, Kaštela, Mladost i Kaštel Gomilica. U jutarnjim satima u pomoć vatrogascima u gašenju stigao je i jedan protupožarni zrakoplov CL-415.

Prema riječima zapovjednika Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Kovačevića situacija na požarištu je povoljna. „Vatrogasne snage su na terenu i trenutni broj vatrogasaca ostat će na požarištu tijekom cijelog dana. Jutros je u gašenju sudjelovao Canadair, a dogovoreno je s glavnim vatrogasnim zapovjednikom da će tijekom dana na požarištu djelovati i Air Tractor.“

Dodajmo i kako je i dalje u tijeku sanacija i dežurstvo na požarištu na području Senja, Biljevine koji je lokaliziran sinoć u 22:13, kao i požar na području Slime - Zvizda koji je zahvatio borovu šumu, a lokaliziran je jučer u popodnevnim satima.

Pisane vijesti