Svečanost dodjele diploma polaznicima Države vatrogasne škole

Polaznicima treće generacije Državne vatrogasne škole diplome je uručio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković

U Državnoj vatrogasnoj školi u Zagrebu 4. srpnja 2024. godine organizirana je svečana podjela svjedodžbi za  82 polaznika prekvalifikacija za zanimanje vatrogasac i za zanimanje vatrogasni tehničar upisane u školsku godinu 2023./2024.

Polaznicima su se obratili  glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, ravnatelj Državne vatrogasne škole Berislav Hengl i pomoćnik ravnatelja za obrazovanje Stjepan Purgar poželjevši im puno sreće i uspjeha u daljnjem životu i radu. „Ovom ste prekvalifikacijom stekli brojna znanja, a na vama je da se i dalje školujete i usavršavate. Čestitam vam na uspjehu i želim vam dobrodošlicu u mnogobrojnu vatrogasnu obitelj“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Odjeljenje Split
Diplome su 5. srpnja svečano podijeljene i polaznicima Odjeljenja Split Državne vatrogasne škole, a dodjeli su prisustvovali ravnatelj Berislav Hengl, zapovjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević, zapovjednik JVP Grada Splita Mario Mikas te voditelj Odjeljenja Split Tihomir Zec. Prekvalifikaciju za zanimanje vatrogasac u ovoj je školskoj godini u Odjeljenju Split ukupno upisalo 27 polaznika dok je prekvalifikaciju za vatrogasanog tehničara upisalo 28 polaznika.
 
Podsjetimo, osposobljavanje za profesionalnog vatrogasca provodi se u Državnoj vatrogasnoj školi koja ima svoja odjeljenja u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.
Programi obrazovanja za zanimanja vatrogasac i vatrogasni tehničar traju do godinu dana, a kandidati moraju imati završenu srednju školu i biti punoljetni, zadovoljiti testiranja za psihofizičko zdravlje koje se testira u ovlaštenoj ustanovi Medicine rada, imati visoku razinu tjelesnih i motiričkih spososbnosti i ne biti kažnjavani.

Više o tome kako postati profesionalni vatrogasac / vatrogaskinja pročitajte na poveznici.
 

Pisane vijesti