Spremnost sustava za požarnu sezonu 2024.

Konferencija za medije - poziv

Pozivamo vas na konferenciju za medije s temom „Spremnost sustava za požarnu sezonu 2024.“, koja će se održati u utorak 11. lipnja u 13:00 sati, u prostorijama Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split, Put vojarne Divulje 18, Kaštel Štafilić.
Vlada Republike Hrvatske svake godine donosi “Program aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku” kojim su definirane zajedničke aktivnosti subjekata, a na konferenciji za medije će sudjelovati predstavnici Vlade RH, Hrvatske vatrogasne zajednice, Ministarstva branitelja, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova RH, Hrvatskih šuma i Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Konferencija će ujedno biti i najava međuresorne vježbe SIGURNOST 24 koja će se 12. lipnja održati na otoku Rabu te 14. lipnja u Varaždinu.

Cilj vježbe je provjera funkcioniranja rada tijela sustava domovinske sigurnosti (SUDOS), profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi, intervencijskih vatrogasnih postrojbi, zračnih protupožarnih snaga, NAMIRG tima, županijskih operativnih zapovjedništava i Operativnog vatrogasnog zapovjedništva RH, u odgovoru na požar plovnog objekta, veliki požar na otvorenom prostoru na otoku primorske Hrvatske i požara objekta i druge vrste ugroza te izvanrednih događaja na kopnu u unutrašnjosti Hrvatske.
 
Molimo predstavnike medija da svoj dolazak najave na e-mail: mediji@hvz.hr, najkasnije do ponedjeljka 10. lipnja do 12.00 sati.
Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, fotograf ili snimatelj) te broj mobitela.
Kontakt osoba: Nina Francetić, mediji@hvz.hr, 091/112-0003.                             
 

Pisane vijesti