6. međunarodna utrka vatrogasaca

Na 6. međunarodnoj utrci vatrogasaca održanoj 2. travnja u uvali Čikat u Malom Lošinju sudjelovalo je više od 200 natjecatelja članovajavnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz 42 vatrogasne postrojbe iz Italije, Slovenije i Hrvatske.

Utrka je svoje mjesto našla u kalendaru proslave 140 obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice koji je, uz VZ PGŽ-a i GVZ Mali Lošinj, bila i pokrovitelj natjecanja.
Na stazi u dužini od 8 km koja prolazi rubnim dijelovima šume, uz samo more te povezuje dvije atraktivne lošinjske uvale, Čikat i Sunčanu uvalu najuspješniji je bio Marko Novak iz DVD-a Mali Mihaljevec sa vremenom 0:29:58 u muškoj konkurenciji i Karla Glavočić iz DVD-a Cres sa vremenom 0:40:05.
U utrci 3. Euro kupa profesionalnih vatrogasaca najuspješniji je bio Klemen Kejžar iz GARS Jesenice sa vremenom 0:30:59. Prvih pet plasiranih u Euro kupu uz odličja osvojili su i vikend aranžman za dvije osobe koje su osigurali Jadranka - Lošinj Hotels&Villas i Val agencija iz Velog Lošinja.
Osim glavne utrke sudjelovali su i najmlađi na nešto kraćim stazama. Tako je u kategoriji dječaka od 4 - 6 god. prvi bio Jakov Bodiš i Luana Lukša kod curica, oboje iz DVD-a Lošinj.
Među mladim do 12 god.na stazi u dužini od 1 km prvo mjesto osvojili su Mihaela Mašić i Jakov Banić, oboje iz DVD-a Ivanec
Kod mladeži do 16 god. na 2 km najuspješniji su bili Lucija Horvat DVD Mali Mihaljevec i Karlo Klobučarić DVD Vučetinec.
Također su nagrađeni i natjecatelji po dobnim kategorijama, a proglašene su i najbolje ekipe na temelju rezultata pojedinaca.
Najbolja ekipa do 12 god. je ekipa DVD Ivanec, do 16 god. ekipa DVD Mali Mihaljevec koja je ujedno bila i najuspješnija ekipa i među vatrogascima.
Nagrade su dijelili u ime HVZ-a zapovjednik VZ PGŽ-a Mladen Šćulac, gradonačelnik Gari Capelli, predsjednik GVZ-a Mali Lošinj Anto Nedić, zapovjednik JVP Mali Lošinj Mirko Kajkara i Miroslav Čavlek kao organizator.


Ostali rezultati su dostupni na stranicama mjeritelja vremena: http://grabarsport.hr/trcanje/utrka-vatrogasaca-2016/.


Zahvaljujemo se svim sudionicima, pokroviteljima HVZ-u, VZ PGŽ-a i GVZ Lošinj, sponzorima, volonterima koji su pomogli ovu utrku i nadamo se da se vidimo i sljedeće godine u još većem broju.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica