Tijekom intervencije stradao karlovački vatrogasac

Hospitaliziran je u KBC-u Dubrava, njegovo stanje danas je stabilno

29.5.
Stanje ozlijeđenog vatrogasca danas je stabilno, dobrog je općeg stanja te se poduzimaju sve medicinske mjere u KBC-u Dubrava potrebne za njegov što brži oporavak. 


28.5.
Županijski vatrogasni operativni centar Karlovac do 19.00 sati zaprimio je 21 dojavu na području grada Karlovca zbog posljedica jake kiše i vjetra. Najviše dojava, njih 13, odnosi se na potrebu za ispumpavanjem vode iz objekata, dok se ostale intervencije odnose na pad stabla i oštećenja krovišta, odnosno pad crijepa s krova.
 
Gotovo polovica intervencija je završena, odnosno na dijelu nije bilo potrebe za intervencijom jer se voda vrlo brzo povukla. Na terenu su sve raspoložive snage Vatrogasne zajednice grada Karlovca.
 
ŽVOC Karlovac u 16.30 sati zaprimio je dojavu o požaru u Karlovcu, a na intervenciji je došlo do stradavanja vatrogasca JVP grada Karlovca koji je zbrinut u OB Karlovac i prevezen u KBC Dubrava na daljnju obradu.
Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković obišao je karlovačke vatrogasce, a zapovjednik JVP Grada Karlovca Miroslav Rade izvijestio ga je o tijeku intervencije:
„Nakon što su vatrogasci stigli na požarište krovišta, došlo je do sekundarne eksplozije čiji se uzrok još uvijek ne zna. Tijekom gašenja došlo je do još nekoliko eksplozija, a jedna od njih je ozlijedila vatrogasca koji je bio u navalnoj grupi i čije je stanje u ovom trenutku ozbiljno. Ozljede su kvalificirane kao teške i bit će podvrgnut operaciji“, kazao je zapovjednik Rade.
 
„Vatrogasci su i na ovoj intervenciji brzo reagirali i hvala im na svemu. Nažalost, došlo je do stradavanja vatrogasaca što je ponovno dokazalo kakav opasan posao vatrogasci svakodnevno rade. Reakcija hitne medicinske pomoći bila je brza i na tome im hvala, a posebno hvala ravnateljici Maji Grbi Bujević, kompletnom timu HMS-a te osoblju Opće bolnice Karlovac te KBC-u Dubrava. Našem vatrogascu želimo što brži oporavak i povratak u vatrogasne redove“, rekao je zapovjednik Tucaković.
 

Pisane vijesti